Wij garanderen een spoedige installatie

Best geteste isolatie

Goed beoordeeld op Google

Natuurvriendelijk isoleren

Spoedige installatie. Natuurvriendelijk. Best geteste isolatie.Spoedige installatie. Natuurvriendelijk. Best geteste isolatie.
Spoedige installatie. Natuurvriendelijk. Best geteste isolatie.Spoedige installatie. Natuurvriendelijk. Best geteste isolatie.
EPS Parels, dé isolatie

Voor de isolatie gebruiken wij over het algemeen Neopixels HR++ Isoparels. Dit zijn zilvergrijze polystyreen korrels met een hoge isolatiewaarde. Wij gebruiken deze parels graag omdat de isolatiewaarde altijd hetzelfde blijft. Hiermee garanderen we zeker een blijvende energiebesparing. Andere voordelen van deze parels zijn de hechting, vochtregulerende werking en de milieuvriendelijkheid. De parels zijn klein genoeg om iedere opening te vullen en zo inzakking te voorkomen. Neopixels HR++ Isoparels zijn waterafstotend en ademend en verminderen daardoor de kans op vochtproblemen. Mochten de parels ooit verwijderd worden dan is het materiaal recyclebaar en dus ecologisch verantwoord.

Resumé
  • Isolatiewaarde blijft altijd hetzelfde

  • Goede hechting en vochtregulerend

  • Recyclebaar en milieuvriendelijk

Goede (Groene) investering

Spouwmuurisolatie biedt vele voordelen waarvan de besparing van de stookkosten één van de voornaamste is. Het isoleren maakt een woning energiezuinig wat goed is voor de portemonnee en het milieu. Het klimaat in huis wordt er prettiger door, u voorkomt schimmel- en vochtproblemen en uw huis heeft zowel in de winter als in de zomer veel minder last van de buitentemperaturen. Zo hoeft u het huis minder te verwarmen of te koelen. Bijna alle huizen zijn tegenwoordig voorzien van geïsoleerde ramen. Logisch dat veel mensen er dus ook voor kiezen om hun muren zo goed mogelijk te isoleren. Daarnaast draagt het isoleren van de spouwmuren ook bij aan het beperken van geluidsoverlast van buitenaf. Doordat uw woning een gunstiger energielabel krijgt stijgt de waarde van uw huis. Een investering in spouwmuren verdient u altijd terug; zowel met de waardestijging van uw huis als met de kostenbesparing op uw energierekening.

bekijk onze video bekijk onze video.........................................
pauzeer onze video pauzeer onze video...............................
Benieuwd hoe wij
te werk gaan?

Wij leggen het uit in deze informatieve video van de Telegraaf. Onderstaand vindt u overigens ook een kennisbank met daarin veelvoorkomende vragen.

1927
1975
1982
1992

In de Basisregistratie Adressen en Gebouwen (BAG) van het Kadaster kunt u opzoeken wanneer uw woning gebouwd is.

Swipe met je vinger

Swipe met je vinger naar links

Woningen met een bouwjaar van 1927 tot 1974

Woningen die gebouwd zijn tussen 1927 en 1974 hebben meestal een spouwmuur. Tijdens de bouw werden deze spouwmuren nog niet geïsoleerd. Het kan dus zo zijn dat u een niet geïsoleerde gevel heeft. Hier gaat nog veel warmte verloren en uw energierekening is onnodig hoog. Bij woningen in deze bouwperiode is spouwmuur- en/of vloer/bodemisolatie een uitkomst.

In deze bouwperiode is het ook mogelijk dat de spouwmuren al na geïsoleerd zijn. Weet u het niet zeker? Eén van onze adviseurs kan dit makkelijk voor u controleren. Voor gratis advies kunt u gerust contact opnemen.

Woningen met een bouwjaar van 1975 tot 1981

Er werd in deze periode veel aandacht besteed aan het benutten van zoveel mogelijk ruimte en het creëren van natuurlijk licht. Dit vertaalde zich voornamelijk in huizen met platte daken en grote glaspartijen.

Veel huizen uit deze periode werden gebouwd met gevels van metselwerk, hout of beton. Er kan isolatiemateriaal worden aangebracht aan de binnen- of buitenkant van de gevel. De spouwmuren van huizen uit deze periode zijn gemiddeld 6 tot 8 cm breed en werden destijds slechts gedeeltelijk geïsoleerd doormiddel van een folie of een steen-/glaswoldeken. Is er nog meer als 2 à 3 cm ruimte over dan kun je dit nog na isoleren.

Bent u benieuwd welke stappen nodig zijn om uw huis energiezuinig te maken? Eén van onze adviseurs komt graag kosteloos bij u langs voor advies.

Woningen met een bouwjaar van 1982 tot 1991

In deze bouwperiode werden er eisen gesteld aan de energiezuinigheid van nieuwe woningen. De huizen zijn zodoende voorzien van dakisolatie, gevelisolatie en vloerisolatie. Vaak werd er dubbel glas geplaatst op de begane grond en enkel glas op de bovenverdieping.

Spouwmuren waren gemiddeld 10 cm diep. Eind jaren ‘80 werd er meer systeembouw toegepast. Prefab gevels en vloeren werden met redelijke isolatie opgeleverd. Het dak werd doorgaans matig geïsoleerd.
Woningen uit deze tijd hebben vaak te kampen met warmteverlies door onvoldoende isolatie van betonnen vloer en het dak. Voornamelijk in combinatie met vloerverwarming.

Wilt u isolatieadvies om uw woning uit deze periode energiezuinig te krijgen? Onze specialist komt gratis langs voor vrijblijvend advies.

Woningen met een bouwjaar van 1992 tot 1999

Over het algemeen zijn huizen uit de jaren ‘90 opgeleverd met redelijke vloer-, gevel- en dakisolatie.
Het verbeteren van vloerisolatie is voornamelijk interessant als u gebruikmaakt van vloerverwarming. Het verbeteren van dakisolatie is aan te raden als u toch aan de slag gaat met het vervangen van dakbedekking. Door strengere regelgeving werd de spouwmuur destijds volledig geïsoleerd opgeleverd. De muurisolatie is verder te verbeteren door isolatietechnieken toe te passen op de binnen- of buitengevel.

Wij raden u aan om in deze situatie eerst een warmtescan (van uw woning) te laten maken. Daarna zou één van onze specialisten vrijblijvend een advies kunnen geven over welke isolatietechnieken het beste aansluiten bij uw woning.

Volledige ontzorging.Volledige ontzorging.
Volledige ontzorging.Volledige ontzorging.

Stap 1

Stap 2

Stap 3

Stap 4

Stap 5

Stap 6

Stap 1

Onze adviseur komt langs

Onze adviseur komt bij u langs voor een woninginspectie van uw (spouw)muur en eventueel uw vloer en/of dak. Aan de hand van de inspectie adviseren wij aan tafel de mogelijkheden voor uw woning en de beste producten aan de hand van uw wensen. Per mail ontvang u een vrijblijvende offerte op maat voor uw spouwmuur.

Stap 2

Indien nodig verwijderen we de oude isolatie.

Het isolatiemateriaal van nú isoleert beter, verschuift niet en is gelijkmatiger verdeeld. Het materiaal wat voorheen werd gebruikt kan na verloop van diverse jaren zijn vergaan of heeft zijn werking verloren. Dit kan gekomen zijn door vocht wat zich erlangs beweegt of het is verdwenen uit de spouw. We kunnen de oude isolatie verwijderen. Wilt u meer over weten over de mogelijkheden raden wij u aan om contact met ons op te nemen.

Stap 3

Er worden kleine boorgaten van 14 of 16 mm geboord op de kruising van de voegen.

Na een grondige inspectie weten we zeker dat de muren geschikt zijn voor spouwmuurisolatie. We boren kleine gaatjes in het voegwerk en plaatsen hier onze machine. Via deze gaatjes wordt de spouwmuur gevuld met het isolatiemateriaal.

Stap 4

We plaatsen indien nodig nieuwe ventilatieroosters.

Ventilatieroosters in een geïsoleerde muur zorgen ervoor dat er een natuurlijke ventilatie blijft bestaan in en van uw kruipruimte. Dit voorkomt vochtproblemen zoals schimmel.

Stap 5

De gevels worden gevuld met Neopixels HR++ Isoparels.

 

Wij isoleren hoofdzakelijk met HR++ EPS parels. Dit materiaal is waterafstotend en ademt, waardoor de kans op vochtproblemen vermindert. Ook is het materiaal recyclebaar, mochten de parels ooit weer vervangen worden.

Home | Neopixels Isulation BV

Stap 6

De gaten worden in de juiste kleurstelling van de voeg weer gedicht.

Na het vullen van de spouwmuur wordt het voegwerk weer netjes gevuld zonder sporen achter te laten.

Interesse in spouwmuurisolatie?

Wij streven er naar om u binnen 24 uur terug te bellen.

Contactformulier openen
Contact