Wij garanderen een spoedige installatie

Best geteste isolatie

Goed beoordeeld op Google

Natuurvriendelijk isoleren

Meest effectieve spouwmuurisolatie met deze soorten

10 oktober 2019

10 oktober 2019

De meest effectieve spouwmuurisolatie is met behulp van zilvergrijze EPS parels of Neopixels. Dat zijn hoogwaardige isolatieparels. Deze parels zijn voorzien van grafietdeeltjes waardoor er een betere reflectie is van koude en warmte. Dat betekent een hogere isolatiewaarde, genaamd Triple HR isolatie.

Neopixels hebben een lage Lambda-waarde. Hoe lager de Lambda-waarde, hoe hoger de isolatiewaarde. Meer voordelen van deze vorm van spouwmuurisolatie zijn:

  • Hogere energiebesparing
  • Waterafstotend
  • Hoge weerstand tegen veroudering en verrotting
  • Gemakkelijk te recyclen

Wellicht bent u bekend met andere soorten spouwmuurisolatie, zoals glaswol en PUR. We zullen uitleggen wat de voor- en nadelen van deze soorten spouwmuurisolatie zijn. Maar eerst nog een korte toelichting op spouwmuurisolatie.

Wat is een spouwmuur?

Een spouwmuur is een dubbele muur met een ruimte (spouw) tussen de binnen- en buitenmuur van een woning. Deze ruimte is normaliter leeg. Dat betekent dat warmte en koude zich hierin kan bevinden. De bedoeling is om deze ruimte beter te isoleren, zodat de warmte binnen blijft en de koude buiten blijft.

Andere soorten spouwmuurisolatie

De spouwmuur wordt geïsoleerd door de spouwruimte op te vullen met isolerend materiaal. Er bestaan meerdere materialen die gebruikt worden voor het isoleren. Isototaal gebruikt een hoogwaardig materiaal, genaamd Neopixels. Welke overige mogelijkheden zijn er?

1. Glaswol

Glaswol is een samengestelde materie van zand en gerecycled glas. Het wordt gebruikt in meerdere isolatietoepassingen, naast spouwmuurisolatie. Het is een materiaalsoort dat al heel lang op de markt is. Voorheen was dit een minder goede methode om een spouw mee te isoleren. Tegenwoordig is glaswol een prima middel. Echter, er zitten nadelen aan het isoleren met glaswol:

  • Oude glaswol heeft de eigenschap te verzakken
  • De waarde van isolatie neemt af wanneer glaswol vochtig wordt
  • Glaswol leent zich niet voor een smalle spouw
2. PUR

Polyurethaan, beter bekend als PUR of PUR schuim, is een veel voorkomende vorm van isolatie bij spouwen. Het schuim wordt in de spouw gespoten waarna het uitzet om zoveel mogelijk holtes op te vullen. Het schuim transformeert is een vaste massa. Een groot nadeel van PUR is dat de kosten van PUR hoger zijn dan de kosten voor isolatieparels. Daarnaast is PUR schuim niet recyclebaar.

3. EPS

EPS staat voor Expanded Polystyreen. Dat zijn kleine isolatiebolletjes, die in de spouw worden gespoten. Deze methode bestaat al langer, maar is ook verder ontwikkeld. De witte EPS parels isoleren minder dan de zilvergrijze parels. De laatstgenoemde parels worden ook grafietparels of Neopixels genoemd. Deze methode gebruikt Isototaal niet voor niets. Wij hanteren de meest duurzame oplossing voor het isoleren van spouwmuren. Wij gaan uit van de kracht van kwaliteit. Niet voor niets bieden we 10 jaar garantie.

De beoordelingen van de soorten isolatiematerialen op een rij:

Legenda

++ = hoog
+ = gemiddeld
– = laag