Wij garanderen een spoedige installatie

Best geteste isolatie

Goed beoordeeld op Google

Natuurvriendelijk isoleren

De voordelen van een ventilatierooster

4 March 2020

4 March 2020

Door een ventilatierooster te plaatsen kan het vocht dat zich ophoopt in een woning de woning ook weer verlaten. De roosters worden altijd aan de buitenkant van een spouwmuur geplaatst, maar zijn niet altijd noodzakelijk. Toch biedt het plaatsen van een ventilatierooster meerdere voordelen. Deze leest u in dit blogbericht.

1. Huis blijft langer intact

Tegenwoordig worden alle huizen steeds beter geïsoleerd. Dit is natuurlijk positief, maar hierdoor ontstaat er meer vocht in huis. Bij een gemiddeld huishouden in Nederland wordt er wel 15 liter vocht geproduceerd per dag. U kunt zich voorstellen als dit vocht zich ophoopt het serieuze schade kan aanbrengen bij uw huis. Zo gaat hout snel rotten en metalen sneller roesten. Door een ventilatierooster te plaatsen, verlaat het vocht de woning en blijft het huis dus langer intact.

2. Duurzaam

Duurzaamheid speelt een steeds grotere rol in onze maatschappij. Als u hier ook een steentje aan wil bijdragen, is een ventilatierooster de ideale oplossing. Door het plaatsen van een ventilatierooster worden er namelijk verminderde koolstofemissies gecreëerd en dat is beter voor het milieu. Ook al is het maar een kleine bijdrage, alles draagt een steentje bij.

3. Goed te onderhouden

Een ventilatierooster is makkelijk in onderhoud. Het enige wat gedaan moet worden om het rooster schoon te houden is regelmatig stofzuigen. Hierdoor ontstaat er geen stof in de filter waardoor het vocht uit het rooster kan blijven lopen. Bij een ventilatiesysteem ligt dit een stuk gecompliceerder. Hier is het onderhoud vaak ingewikkeld en daarbij ook een stuk duurder.

4. Gezond

Naast dat ventilatieroosters ervoor zorgen dat vocht de woning kan verlaten, zorgen de roosters ook voor een gezondere lucht in huis. Er is namelijk een stroming van frisse lucht die constant via het ventilatierooster het huis binnenkomt. Deze frisse lucht is goed voor de gezondheid en productiviteit van mensen. Zelfs het concentratievermogen verbetert hierdoor.