Wij garanderen een spoedige installatie

Best geteste isolatie

Goed beoordeeld op Google

Natuurvriendelijk isoleren

5 tips om vochtproblemen te voorkomen

26 November 2019

26 November 2019

Het is najaar! Dat betekent dat we lagere temperaturen en regen mogen verwachten. Thuis wordt de verwarming flink aangezet om het weer lekker warm te krijgen. Deze combinatie van vocht en warmte kan zorgen voor vochtproblemen in de woning. Vooral in oudere woningen. Vochtproblemen kunnen ook voorkomen wanneer er wordt gedoucht en geen ventilatiemogelijkheden zijn. Door vochtproblemen kunt u zelfs last krijgen van uw gezondheid door schimmelvorming. Laten we dit voor zijn.

Wat kunt u het beste doen om vocht uit uw huis te verdrijven? Wij geven u 5 tips om vochtproblemen te voorkomen.

1. Zorg voor de juiste afzuiging in de badkamer

Wanneer u gaat douchen kan er veel condensvorming plaatsvinden. De warme waterstralen zorgen voor stoom, dat zich manifesteert om de muren en het plafond. Indien er geen afzuiging is, blijft het vocht in de badkamer. Zorg dus altijd voor dat de afzuiging aan staat of dat je een raam open zet zodat het meeste van het vocht naar buiten trekt.

2. Stel de basisstand van de verwarming in

In het najaar zorgen de koude temperaturen voor meer vochtvorming. Om het vocht te beperken kunt u de thermostaat hoger zetten. Wij adviseren om de kamerthermostaat niet onder de 15 graden Celsius te zetten. Hierdoor is er een ‘basis’ verwarming waardoor vocht minder kans krijgt om binnenshuis te blijven.

3. Open regelmatig wat ramen

Hoewel dit niet de beste remedie is, zorgt het wel voor enige afvoer van vocht. Zet regelmatig de ramen open, zodat de lucht wordt ververst. Het gaat met name om vocht dat uit het huis wordt gedreven. Daarnaast zorgt het voor goede hoeveelheden zuurstof. Dat is beter voor de gezondheid.

4. Ventilatieroosters laten plaatsen

Het is raadzaam om ventilatieroosters te laten plaatsen. Een rooster zorgt voor de juiste ventilatie van de woning. Er vind een natuurlijke afvoer van vocht plaats waardoor het klimaat in de woning aangenaam blijft. Ventilatieroosters zorgen niet alleen voor de juiste afvoer van vocht. We raden om ook na te gaan of uw woning wel op de juiste manier is geïsoleerd.

5. Zet de afzuiging aan bij het koken

Helaas wordt dit vaker vergeten. We hebben het dan over het aanzetten van de afzuiging tijdens het koken. Bij koken komt warmte vrij waardoor de temperatuur lokaal wat hoger kan uitvallen en er vocht kan ontstaan. Door tijdig gebruik te maken van de afzuigkap voorkomt u veel van de vochtvorming. En met tijdig bedoelen we eigenlijk dat u de afzuiging voordat u gaat komen aan zet. Daarnaast voorkomt het ook overlast van geur. Controleer ook regelmatig uw afzuiging of de motor en of filters nog in orde zijn.Doe uw voordeel met deze tips. Hebt u andere tips? Laat het ons weten.