Wij garanderen een spoedige installatie

Best geteste isolatie

Goed beoordeeld op Google

Natuurvriendelijk isoleren

De 4 verschillende soorten ventilatieroosters

4 September 2020

4 September 2020

In dit blogbericht zoomen we nog verder in op de ventilatieroosters door te kijken naar de verschillende soorten. De vier bekendste hebben we voor u op een rij gezet!

Elektronische ventilatieroosters

Een elektronisch ventilatierooster regelt zelf de ventilatie aan de hand van het meten van CO2. Hierdoor is de ventilatie altijd optimaal, aangezien het rooster zelf kan inschatten hoeveel ventilatie er moet zijn op welk moment. Bij dit type ventilatierooster is het binnenklimaat in uw woning altijd perfect. Daarbij ventileert het elektronische ventilatierooster nooit te veel. Doordat het rooster zelf meet weet hij ook wanneer het genoeg is. Hierdoor bespaart u ook nog eens energie! Deze soort ventilatierooster is zowel beschikbaar als een deurrooster als een raamrooster.

Muurroosters

Maakt uw woning gebruik van een natuurlijke ventilatie? Dan is een muurrooster ideaal. Een muurrooster zit zoals het woord al aangeeft in de muur. Vaak ziet u ze vooral terug in de gevel van een woning.

Deur- en raamroosters

Zoals ook hier de naam van het rooster al aangeeft, vindt u een deurrooster in de deur en een raamrooster in de raam. Omdat het voor het oog niet mooi is als een ventilatierooster erg zichtbaar is, zijn de deur- en raamroosters wat kleiner. Deze ventilatieroosters ziet u vooral terug in woningen waar alleen gebruik wordt gemaakt van een afzuiging of woningen waar helemaal geen ventilatiesysteem is geplaatst. Bij het kiezen van een deur- of raamrooster kunt u ook nog kiezen voor een rooster met geluidsdemping of bijvoorbeeld brandwerende roosters.

Voorverwarmde ventilatieroosters

In de winter kan het natuurlijk erg koud zijn als er buitenlucht naar binnen wordt gelaten. Om er toch voor te zorgen dat uw woning goed wordt geventileerd, kunt u kiezen voor ventilatieroosters die de koude lucht van buiten voorverwarmen en het dan pas naar binnen laten. Dit gebeurt net als bij de elektronische ventilatieroosters met een C02-meting!