Wij garanderen een spoedige installatie

Best geteste isolatie

Goed beoordeeld op Google

Natuurvriendelijk isoleren

Wat is het verschil tussen vloer- en bodemisolatie?

22 mei 2023

22 mei 2023

De twee manieren om je vloer te isoleren zijn met vloerisolatie en bodemisolatie. Lees in dit blog wat voor u de beste optie is om uw vloer te isoleren. We lichten beide isolatiesoorten toe.

Vloerisolatie

Bij vloerisolatie isoleren we de vloer door de isolatie tegen de vloer aan te plaatsen. Dit is mogelijk aan zowel de onderkant als de bovenkant van de vloer. Dit houdt de koude lucht uit de kruipruimte tegen en zo komt het dus niet de woning in. Er zijn verschillende soorten vloerisolatie en meerdere methoden om de vloerisolatie aan te brengen. Ook is dit afhankelijk van de situatie in een woning bijvoorbeeld of er een kruipruimte aanwezig is of niet en hoe groot deze kruipruimte is. Lees meer over vloerisolatie of neem contact op met Isototaal.

Bodemisolatie

Vaak denkt men dat het alleen mogelijk is om vloerisolatie te plaatsen om ervoor te zorgen dat de vloer in de woning geïsoleerd blijft. Dit is niet het geval, want het is ook mogelijk ook met bodemisolatie! Hierbij wordt de isolatie niet tegen de vloer geplaatst, maar tegen de bodem van de kruipruimte. De kou vanuit de bodem wordt dus al eerder tegengehouden dan bij vloerisolatie, omdat bij vloerisolatie de kou ook nog in de kruipruimte komt.

Verschillen

Een verschil wat u natuurlijk al uit bovenstaande alinea’s heeft kunnen halen is dat de isolatie op een andere plek wordt bevestigd. Dit verschil is erg belangrijk omdat deze verschillende plekken andere gevolgen hebben voor de isolatie. Zo blijkt dat wanneer vloerisolatie wordt geplaatst er meer energie wordt bespaard in een woning dan wanneer er bodemisolatie wordt geplaatst. De oorzaak hiervan is dat de warmte niet verloren kan gaan naar de kruipruimte en dit kan wel bij bodemisolatie. Daarom wordt er geadviseerd om als het mogelijk is altijd te kiezen voor vloerisolatie!