Spoedige installatie
Best geteste isolatie
Meest klantvriendelijke service

I.V.M. drukte kan het langer duren, voordat wij contact met u opnemen. Onze excuses hiervoor.

9 april 2020

De verschillende soorten vloerisolatie

Het isoleren van een vloer kent vele voordelen. Zo bespaart u gemiddeld 20% op uw energiekosten en blijft de warmte langer in een woning. Bovendien is vloerisolatie in een halve dag geplaatst. U heeft dus nauwelijks last van de werkzaamheden. Maar voor de isolatie geplaatst kan worden, moet eerst het soort isolatie worden gekozen. In dit blog leest u uit welke drie soorten vloerisolatie u kunt kiezen.

1. PUR

Voorheen was PUR-schuim de meest gebruikte soort vloerisolatie, omdat het de hoogste isolatiewaarde had en in verhouding redelijk goedkoop was. Tegenwoordig zijn de mogelijkheden van vloerisolatie groter en beter. Hierdoor wordt PUR juist minder gebruikt voor vloerisolatie. De nieuwere soorten vloerisolatie worden besproken bij punt 2 en 3.

2. Icynene

Icynene, is net als PUR, isolatieschuim. Het verschil tussen icynene en andere isolatieschuimen is dat icynene duurzaam is. Dit komt doordat icynene een isolatieschuim is op basis van water. Icynene wordt aangebracht als spray. Door een reactie met water schuimt het vervolgens uit. Bij andere soorten isolatieschuim is er geen reactie met water, maar met gassen. Hierdoor komen er giftige stoffen vrij en dat is schadelijk voor het milieu. Een ander voordeel van icynene is dat het alle hoeken en kieren worden afgedekt doordat het wordt aangebracht als spray en vervolgens uit schuimt.

3. Neopixels vloerisolatie

Neopixels zijn redelijk nieuw in de wereld van isolatiematerialen. De isolatie gaat er als volgt aan toe: een isolatiematras wordt geplaatst aan de onderkant van de vloer. In dat isolatiematras zitten EPS parels en ventielen van Neopixels. De ventielen zorgen ervoor dat de EPS parels gaan blazen. Zij blazen dus in het matras waardoor het isolatiematras stevig wordt. Het voordeel van het matras is dat het rust op robuuste aluminiumfolie en hierdoor blijft het lang op zijn plaats.