Wij garanderen een spoedige installatie

Best geteste isolatie

Goed beoordeeld op Google

Natuurvriendelijk isoleren

Donderdag 22 februari 2024 zijn wij telefonisch bereikbaar van 9.00 - 12.00 uur

Vrijdag 23 februari 2024 zijn wij telefonisch niet bereikbaar

Wat is het verschil tussen vloer- en bodemisolatie?

22 May 2023

22 May 2023

Er zijn twee manieren om ervoor te zorgen dat je vloer geïsoleerd wordt, namelijk met vloerisolatie en bodemisolatie. Om erachter te komen wat voor u de beste optie is om uw vloer te isoleren worden beide isolatiesoorten toegelicht in dit blogbericht!

Vloerisolatie

Bij vloerisolatie wordt, zoals het woord al aangeeft, de vloer geïsoleerd door de isolatie tegen de vloer aan te plaatsen. Dit kan zowel aan de onderkant als aan de bovenkant van de vloer. Hierdoor wordt de koude lucht uit de kruipruimte tegengehouden en komt het dus niet de woning in. Er zijn verschillende soorten vloerisolatie en meerdere methoden om de vloerisolatie aan te brengen. Ook is dit afhankelijk van de situatie in een woning bijvoorbeeld of er een kruipruimte aanwezig is of niet en hoe groot deze kruipruimte is. Lees meer over vloerisolatie of neem contact op met Isototaal.

Bodemisolatie

Vaak wordt er gedacht dat het alleen mogelijk is om vloerisolatie te plaatsen om ervoor te zorgen dat de vloer in de woning geïsoleerd blijft. Dit is niet het geval, want het kan ook met bodemisolatie! Hierbij wordt de isolatie niet tegen de vloer geplaatst, maar tegen de bodem van de kruipruimte. De kou vanuit de bodem wordt dus al eerder tegengehouden dan bij vloerisolatie, omdat bij vloerisolatie de kou ook nog in de kruipruimte komt.

Verschillen

Een verschil wat u natuurlijk al uit bovenstaande alineaÔÇÖs heeft kunnen halen is dat de isolatie op een andere plek wordt bevestigd. Dit verschil is erg belangrijk omdat deze verschillende plekken andere gevolgen hebben voor de isolatie. Zo blijkt dat wanneer vloerisolatie wordt geplaatst er meer energie wordt bespaard in een woning dan wanneer er bodemisolatie wordt geplaatst. De oorzaak hiervan is dat de warmte niet verloren kan gaan naar de kruipruimte en dit kan wel bij bodemisolatie. Daarom wordt er geadviseerd om als het mogelijk is altijd te kiezen voor vloerisolatie!