Wij garanderen een spoedige installatie

Best geteste isolatie

Goed beoordeeld op Google

Natuurvriendelijk isoleren

Isolatie onder de loep: geluidsisolatie

11 August 2020

11 August 2020

Wij als Isototaal bieden veel verschillende soorten isolatie aan. Om meer informatie over de isolatie soorten toe te lichten wordt in dit blogbericht geluidsisolatie onder de loep genomen.

1. Wat is geluidsisolatie?

Geluidsisolatie is eigenlijk een oplossing voor geluidsoverlast. Geluidsoverlast komt vooral voor in oudere gebouwen en woningen. Bij geluidsoverlast komen verschillende ongemakken kijken zoals galmende gesprekken. Hierdoor is het in een ruimte eigenlijk niet mogelijk om meerdere gesprekken tegelijkertijd te voeren. Een ander ongemak van geluidsoverlast is dat u bijvoorbeeld alle voetstappen kan horen. Om al deze ongemakken op te lossen, wordt er gebruik gemaakt van geluidsisolatie. Dit kan zowel voor geluiden van binnen als voor geluiden van buitenaf.

2. Welke soorten geluidsisolatie zijn er?

Er zijn tegenwoordig veel materialen waarmee geluid geïsoleerd kan worden. In deze paragraaf worden er drie besproken: glaswol, polyethyleen en cellulose. De meeste mensen denken bij glaswol vaak aan thermisch isoleren. Toch werkt glaswol ook goed als geluidsisolatie. Dit komt doordat glaswol veel geluid kan absorberen. De grote massa van het glaswol vangt de luchttrillingen namelijk op. Glaswol isolatie is makkelijk om te plaatsen, omdat ze worden geleverd in platen. De tweede soort geluidsisolatie is polyethyleen. Polyethyleen is een soort kunststof die vooral geschikt is om de vloer geluidwerend te maken. Daarbij heeft polyethyleen ook andere voordelen, namelijk dat het materiaal bestand is tegen hoge en lage temperaturen en dat het materiaal vocht afstoot. Als laatste cellulose. Dit is het isolatiemateriaal waar wij het meest gebruik van maken. Cellulose bestaat uit kleine losse vlokken die bestaan uit extra lange vezels. Deze vlokken worden met een hoge druk in een kleine ruimte gespoten. Doordat de vlokken extra lange vezels hebben hechten ze vervolgens extra goed. Dit zorgt voor een uitstekende kwaliteit geluidsisolatie.

3. Waar kan geluidsisolatie worden geplaatst?

Het is afhankelijk van de isolatiesoort waar de geluidsisolatie kan worden geplaatst. Zo is glaswol vooral geschikt voor in muren en plafonds en polyethyleen vooral voor geluidsisolatie van de vloer. Cellulose is zowel geschikt voor muren, plafonds als vloeren.