Wij garanderen een spoedige installatie

Best geteste isolatie

Goed beoordeeld op Google

Natuurvriendelijk isoleren

Het isoleren van schuine daken

8 January 2021

8 January 2021

Isolatie voor schuine daken kunnen op twee manieren worden geïnstalleerd. Benieuwd wat de beste manier is voor uw woning? Lees dan verder in dit blogbericht!

1. Via de binnenkant

Het isoleren van schuine daken wordt het vaakste gedaan via de binnenkant, omdat dit de eenvoudigste manier is. Hierbij wordt het isolatiemateriaal dus bevestigd op de zolder. Vaak hebben schuine daken een keper- of spantenstructuur. Dit zijn simpelweg de grote balken die zijn bevestigt aan een schuin dak om steun te bieden aan de dakconstructie. Tussen deze balken wordt het isolatiemateriaal geplaatst. Het feit dat de balken er al zitten, maakt het dat een schuin dak isoleren via de binnenkant eenvoudig is. Er zijn verschillende materialen die gebruikt kunnen worden voor de isolatie zoals EPS, PUR en PIR. Vaak wordt er ook gebruik gemaakt van glaswol, omdat dit precies gesneden kan worden dat het tussen de balken past. De keuze van het isolatiemateriaal is van meerdere aspecten afhankelijk en een daarvan is de afwerking. Bij een aantal materialen is de afwerking al decoratief, maar bij andere moet u er zelf nog een afwerking aan toevoegen zoals een gipsplaat.

2. Via de buitenkant

Als een schuin dak wordt geïsoleerd via de buitenkant houdt dit in dat het isolatiemateriaal onder de dakpannen of andere dakbedekking wordt bevestigd. Dit is dus een stuk lastiger dan isoleren via de binnenkant, omdat bijvoorbeeld de dakpannen verwijderd moeten worden en daarna weer teruggelegd moeten worden. Een belangrijk aspect om in overweging te nemen is dat de levensduur van een dak flink verlengt kan worden door de dakbedekking niet terug te plaatsen, maar nieuwe te bevestigen. Het is dan misschien wat duurder, maar uiteindelijk haalt u deze kosten er zeker uit, omdat de levensduur wordt verlengd.