Wij garanderen een spoedige installatie

Best geteste isolatie

Goed beoordeeld op Google

Natuurvriendelijk isoleren

Het is herfst! Hoe houd ik de kou buiten voor energiebesparing?

9 October 2020

9 October 2020

Niet alleen wij moeten ons voorbereiden op de lagere temperaturen, ook uw woning dient hiervoor klaargemaakt te worden. Om u hierbij te helpen heeft Isototaal op een rij gezet hoe u de kou het beste buitenshuis kan houden voor energiebesparing.

1. Tochtstrips

Het komt helaas nog steeds vaak voor in woningen: kieren en naden. Doordat ze vaak erg klein zijn, hebben we niet in de gaten dat ze er zijn. Hierdoor is het bij de lage temperaturen koud in huis, terwijl u waarschijnlijk denkt dat uw woning goed is geïsoleerd. Controleer daarom aan het einde van de zomer of aan het begin van de herfst uw woning op kieren en naden. Mocht u er een vinden dan is een tochstrip de ideale oplossing om de kou buiten te houden. Tip: door met een kaars langs de kozijnen te gaan kunt u controleren of er een kiertje zit. Zodra de vlam van de kaars begint te flikkeren betekent het dat er koude lucht naar binnen komt.

2. Borstel bij de brievenbus

Heeft u een brievenbus in de voordeur? Dan is het belangrijk om ook hier de koude luchtstroom naar binnen zo min mogelijk te maken. Dit kunt u het beste doen door brievenbusborstels te plaatsen in uw brievenbus. Mocht de postbezorger dan een de krant niet helemaal door de brievenbus hebben geduwd, blijft de meeste koude lucht alsnog buiten.

3. Zonlicht

Al staat de herfst in Nederland niet bekend om haar zonnige dagen, alle zon die schijnt kunt u natuurlijk het beste in uw voordeel gebruiken. De zon geeft ook in de herfst veel warmte af en dit kunt u dus gebruiken om uw woning op te warmen! Haal uw raamdecoratie omhoog op het moment dat de zon begint te schijnen zodat geen een straaltje wordt tegengehouden.

4. Goede isolatie

Merkt u dat het nog steeds koud is in uw woning na het uitvoeren van bovenstaande tips? Dan kan het verstandig zijn om een expert op het gebied van isolatie naar uw woning te laten kijken. Het kan dan namelijk voorkomen dat er is iets mis is met bijvoorbeeld de vloerisolatie, dakisolatie of spouwmuurisolatie. Isototaal staat altijd voor u klaar om uw huis zo goed mogelijk te isoleren met de beste en nieuwste isolatietechnieken!