Wij garanderen een spoedige installatie

Best geteste isolatie

Goed beoordeeld op Google

Natuurvriendelijk isoleren

De voor- en nadelen van vloerisolatie

6 July 2020

6 July 2020

Om u te helpen bij deze keuze hebben we in dit blogbericht de voor- en nadelen onder elkaar gezet. Op deze manier kan u een weloverwogen beslissing maken om wel of geen vloerisolatie te nemen.

1. De voordelen van vloerisolatie

Om een goede keuze te maken, worden eerst de voordelen van vloerisolatie toegelicht. Het eerste en belangrijkste voordeel van vloerisolatie is dat het warmte vasthoudt. Onder een vloer zit namelijk een kruipruimte. Deze ruimte is gemiddeld maar 12 graden. Als de vloer niet geïsoleerd is, gaat de warmte in de woning verloren doordat de vloer koud is. Met vloerisolatie weerkaatst de warmte terug in de woning en gaat de warmte niet verloren. Doordat de warmte niet kan ontsnappen ontstaat er een ander voordeel, namelijk dat u bespaard op de stookkosten. Daarbij is de aanschaf van vloerisolatie niet al te duur. Andere voordelen van vloerisolatie zijn dat het de woonomstandigheden beter worden doordat er bijvoorbeeld op blote voeten gelopen kan worden, dat de waarde van de woning hoger wordt en dat vloerisolatie beter is voor het milieu omdat er minder gestookt hoeft te worden.

2. De nadelen van vloerisolatie

Hoewel er vooral voordelen zitten aan vloerisolatie, zitten er ook een paar nadelen aan. Het eerste nadeel is dat leidingen in de kruipruimte op plaatsen zijn bevestigd waar de vloerisolatie moet komen. Hierdoor kan het plaatsen van vloerisolatie iets gecompliceerder zijn. Aangezien vakkundige dit probleem vaker aantreffen weten ze hier goed mee om te gaan. Hierdoor vormt dit tegenwoordig geen probleem meer en is het nog steeds mogelijk de vloerisolatie binnen een dag te plaatsen. Als laatste wordt vaak gedacht dat de ventilatie van een woning minder wordt door vloerisolatie. Ook hier is een oplossing voor. De vakkundige zorgen namelijk dat er goede ventilatie is verwerkt in de vloerisolatie, zodat er ook geen vochtproblemen ontstaan.