Wij garanderen een spoedige installatie

Best geteste isolatie

Goed beoordeeld op Google

Natuurvriendelijk isoleren

4 fabels over isoleren

10 April 2021

10 April 2021

Tegenwoordig is er ontzettend veel informatie te vinden over alles betreft isoleren. Hierbij is het wel belangrijk om in de gaten te houden of alles wat u leest ook daadwerkelijk klopt. Vaak worden er namelijk beweringen gedaan die helemaal niet waar zijn. Daarom staan in dit blogbericht 4 fabels op een rij over isolatie.

1. De meeste warmte verlaat het huis via het dak

Vaak wordt er gedacht dat de meeste warmte in het huis verloren gaat door het dak, omdat die het grootste oppervlak is van een huis en aan iedereen altijd wordt geleerd dat warmte naar boven stijgt. Toch is deze bewering een fabel! Dat komt doordat vaak alleen op de begane grond de verwarming aan staat. De eerste en tweede verdieping worden niet heel de dag door verwarmd. Het duurt dus best wel een tijd voordat de warme lucht van de begane grond het dak heeft bereikt om het huis te verlaten. De meeste warmte verlaat het huis juist door de (spouw)muren van de woning. Enorm belangrijk om deze dus goed te isoleren!

2. Isolatieparels en isolatiechips zijn hetzelfde

Ook dit is een fabel! Het is niet voor niks dat isolatieparels en isolatiechips een andere naam hebben gekregen. Er zit namelijk een belangrijk verschil tussen parels en chips. Isolatieparels hebben een betere isolatie per vierkante meter dan isolatiechips. Om dezelfde isolatiewaarde te bereiken heb je dus meer isolatiechips nodig dan isolatieparels.

3. Isolatie helpt bij vochtproblemen

Als je al last hebt van vocht in de muren is het niet de juiste oplossing om dit te verhelpen met isolatie. Vaak kan de situatie niet meer worden gered met alleen de natuurlijke afvoer van vocht, maar moet het deskundig worden verwijderd. Wanneer dit niet gebeurd kan het vocht ook in het isolatiemateriaal gaan zitten en werkt de isolatie na een tijd niet meer.

4. Plaatsen van spouwmuurisolatie is een grote verbouwing

Deze bewering is gelukkig ook een fabel. Spouwmuurisolatie kan worden geplaatst binnen een dag en soms zelfs binnen een halve dag. Hiervoor hoeft niet het hele huis op zijn kop te staan dus het wordt geen grote rommel. Tot slot is het ook geen probleem als alle muren net zijn geschilderd.