Wij garanderen een spoedige installatie

Best geteste isolatie

Goed beoordeeld op Google

Natuurvriendelijk isoleren

Donderdag 22 februari 2024 zijn wij telefonisch bereikbaar van 9.00 - 12.00 uur

Vrijdag 23 februari 2024 zijn wij telefonisch niet bereikbaar

Bespaartips op de grootste energieverbruikers in huis

4 juli 2023

4 juli 2023

Met alle elektrische apparaten van tegenwoordig wordt er heel wat energie verbruikt per huishouden. Deze apparaten maken ons leven een stuk makkelijker, maar hier tegenover staat een hogere energierekening aan het einde van de maand. Om deze rekening naar beneden te brengen, worden in dit blogbericht verschillende tips toegelicht om te besparen op de grootste energieverbruikers in huis!

De vaatwasser

Een apparaat dat niet meer kan ontbreken in een keuken is de vaatwasser. In huishoudens van vier of meer personen gaat de vaatwasser minimaal een keer per dag aan om ervoor te zorgen dat alle borden, bekers en het bestek de volgende dag weer schoon te gebruiken zijn. Doordat de vaatwasser dus dagelijks wordt gebruikt, is het een grote energieverbruiker in huis. Om op dit apparaat te besparen is de eerste tip om de vaatwasser alleen aan te zetten als hij echt helemaal vol is. Vaak wordt de vaatwasser op een vast tijdstip aangezet bijvoorbeeld na het ontbijt of na het avondeten terwijl er nog ruimte is voor andere bekers die gedurende de dag nog worden gebruikt. De tweede bespaar tip is om altijd voor het eco programma te kiezen. Veel mensen vinden dit nadelig omdat het erg lang duurt vergeleken met de andere programma’s. Toch zult u zien dat dit programma al een verschil maakt in energieverbruik. De derde en laatste tip is om bij de aanschaf van een vaatwasser te kijken of de vaatwasser energiezuinig is of niet.

Koelkast

Een ander apparaat dat veel energie verbruikt is de koelkast doordat deze natuurlijk altijd aan staat. Er zijn verschillende tips om hierop te besparen. De eerste tip luidt: zet de koelkast niet bij een raam of verwarming omdat de koelkast dan extra moeite moet doen om koud te blijven. Ten tweede zijn oude koelkasten (ouder dan 10 jaar) grote energieverbruikers. Koelkasten van tegenwoordig gebruiken veel minder energie dus de tweede tip is om uw oude koelkast te vervangen voor een meer energiezuinig model.

Verwarming

Het apparaat dat veruit de meeste energie verbruikt in huis is de verwarming. Nederland staat ook niet bekend om haar warme temperaturen en vandaar dat wij de verwarming veel aan hebben gedurende het jaar. Om hierop te besparen is het van groot belang om een goede isolatie te hebben door het hele huis. Alle warmte die dan wordt aangemaakt door de verwarming blijft dan ook daadwerkelijk in het huis. Als er veel warmte verloren gaat, moet de verwarming veel warmte blijven aanmaken en dit kost onnodig veel energie. Zorg daarom dat uw huis goed geïsoleerd is op alle verdiepingen. Hierbij kan u denken aan spouwmuurisolatievloerisolatie en kruipruimteisolatie. Met een goed geïsoleerd huis, bespaart u het meeste op de grootste energieverbruiker in huis!