Spoedige installatie
Best geteste isolatie
Meest klantvriendelijke service

Vrijdag 19 en maandag 29 mei zijn wij gesloten.
I.v.m. aanhoudende drukte kan het zijn dat wij telefonisch minder goed bereikbaar zijn. Mocht u ons toch dringend nodig hebben raden wij u aan om een mail te sturen naar info@isototaal.nl. Alvast onze dank voor uw begrip.

16 juni 2021

Hoe herken je een vervuilde spouwmuur?

1. Een vochtplek op de muur

Een spouwmuur bestaat uit twee delen en zolang deze twee delen elkaar niet raken, betekent dit dat er geen kans bestaat op vochtproblemen. Zonder vochtproblemen blijft een woning dus goed geïsoleerd. Wanneer u vochtplekken op de muur gaat zien, betekent dit dus dat er vochtproblemen zijn in de spouwmuur. Dit kan er uiteindelijk voor zorgen dat de isolatie niet meer werkt. Vochtplekken kunnen duiden op een lek of dat de twee delen van de spouwmuur met elkaar zijn verbonden. Op het moment dat u vochtplekken gaat zien, is het dus van groot belang om actie te ondernemen!

2. Een koude plek op de muur

Naast een vochtplek op de muur kan ook een koude plek op de binnenmuur een aanwijzing zijn van een vervuilde spouwmuur. Doordat een woning goed wordt geventileerd, zorgt dit ervoor dat het vocht dat aanwezig is in de lucht niet gaat condenseren op één plek waardoor de vochtplek dus uitblijft en er alleen een koude plek ontstaat. Het hebben van een koude plek op een binnenmuur wordt ook wel de koudebrug genoemd. Het isolatiemateriaal wordt dan niet goed verdeeld door het aanwezige vuil waardoor er dus koude plekken ontstaan. Hierdoor gaat er snel veel warmte verloren.

3. Het wordt niet warm in huis

Een ander herkenningspunt om te weten of de spouwmuur is vervuild, is door de temperatuur te controleren in de woning. Is het gedurende de koude wintermaanden een comfortabele temperatuur of merkt u dat het kouder is dan normaal? Wanneer het kouder is, kan dit duiden op een vervuilde spouwmuur waardoor de isolatie dus niet meer goed werkt.