Spoedige installatie
Best geteste isolatie
Meest klantvriendelijke service

I.V.M. drukte kan het langer duren, voordat wij contact met u opnemen. Onze excuses hiervoor.

15 januari 2020

3 redenen waarom u de kruipruimte van uw woning moet isoleren!

Onder ieder huis bevindt zich een kruipruimte. Deze ruimte zit onder de begane grond van je woning en is vooral bedoeld om leidingen doorheen te laten lopen. Hierbij kunt u denken aan leidingen voor water, gas, elektriciteit en de afvoer. Door de kruipruimte te isoleren ontstaan er meerdere voordelen voor de woning. Hieronder staan de 3 belangrijkste voordelen op een rij!

1. Kosten besparen

Door de kruipruimte te isoleren, wordt het makkelijker om een huis warm te houden. Er komt nu minder koude lucht via de vloer het huis binnen, waardoor u dus minder hoeft te stoken om een warme temperatuur vast te houden in de huiskamer. Dit heeft een positieve invloed op de maandelijkse energiekosten. Als u hier maximaal op wilt besparen, dan raden we aan om ook vloerisolatie te nemen.

2. Minder vocht en schimmels in huis

De kruipruimte staat er helaas om bekend dat er veel vocht is op deze plek. Aangezien deze ruimte zich recht onder de vloer bevindt, komt het nog wel eens voor dat het vocht zich door naden en kieren binnendringt in de woning. Als u dan niet ingrijpt, kan het vocht uiteindelijk zorgen voor schimmels en zelfs voor waterschade. Dit is makkelijk te voorkomen door de kruipruimte te isoleren. In dit blog kunt u meer lezen over het voorkomen van vocht in uw woning.

3. De vloer wordt warmer

Zoals bij het eerste punt al werd genoemd, wordt de vloer in de woning minder koud zodra u de kruipruimte laat isoleren. Vooral in de winter is dit erg fijn. Dan kunt u namelijk ook in de winter op de sokken rondlopen zonder dat u koude voeten krijgt. Daarnaast houdt de isolatie ook tocht tegen. Tocht leidt vaak tot een verkoudheid en dat wilt u zoveel mogelijk tegengaan. Hiervoor is kruipruimte isolatie de ideale oplossing.