Wij garanderen een spoedige installatie

Best geteste isolatie

Goed beoordeeld op Google

Natuurvriendelijk isoleren

3 oplossingen om een gehorig huis tegen te gaan

17 december 2019

17 december 2019

Een van de grootste irritaties die mensen hebben in hun woning is geluidsoverlast. Dit kan ontstaan door een drukke omgeving, bijvoorbeeld als je in het centrum woont of vlakbij het spoor. Maar je kan ook geluidsoverlast ervaren als je in een rustige omgeving woont, bijvoorbeeld van de buren of zelfs van je eigen huisgenoten. Als jij boven probeert te werken en je hoort constant wat je partner aan het doen is, kan je je natuurlijk niet concentreren. Om dit te voorkomen worden in dit blog 3 oplossingen gegeven om een gehorig huis tegen te gaan.

1. Cellulose geluidsisolatie

Cellulose is een speciaal materiaal, gemaakt van krantenpapier, wat zorgt voor goede geluidsisolatie. Het krantenpapier bestaat uit losse vlokken (niet brandbaar) waardoor kleine gaten opgevuld kunnen worden in vloeren, daken en in plafonds. Door deze losse vlokken in die kleine ruimtes te blazen onder hoge druk wordt een huis goed geïsoleerd en is er dus geen sprake meer van geluidsoverlast. Dit werkt zowel voor geluidsoverlast van buitenaf als geluidsoverlast uit verschillende kamers van dezelfde woning.

2. Dubbel glas

Er blijven altijd ruimtes over die niet opgevuld kunnen worden met cellulose, namelijk de ramen. Ook hierdoor komt veel geluid binnen in een huis. Daarom is het beste wat je kan doen de ramen voorzien van dubbel glas. Dubbel glas isoleert geluid doordat er twee glazen op een korte afstand van elkaar zijn verbonden. De afstand tussen de twee ramen is luchtdicht wat ervoor zorgt dat er geen tot nauwelijks geluid doorheen komt.

3. Verander je interieur

De oplossingen hierboven waren vooral gericht op het huis zelf dus het plafond, de vloer en de ramen. Maar je kan geluidsoverlast ook verminderen door je interieur te veranderen. Zachte stoffen zorgen er namelijk voor dat geluid geabsorbeerd wordt. Leg daarom een kleed neer, hang gordijnen op en koop een stoffe bank. Daarnaast werkt het ook om grote ruimtes in het huis op te delen in kleinere ruimtes, bijvoorbeeld door een kast haaks op de muur te plaatsen. Als laatste werken ook planten als een goed absorbeermiddel om geluidsoverlast te voorkomen!