Wij garanderen een spoedige installatie

Best geteste isolatie

Goed beoordeeld op Google

Natuurvriendelijk isoleren

1927
1975
1982
1992

Kies de juiste bouwperiode van uw woning voor de verwachte isolatiestaat en de meest effectieve isolatieoplossing.

Is het bouwjaar van uw woning onbekend?
In de Basisregistratie Adressen en Gebouwen (BAG) van het Kadaster kunt u opzoeken wanneer uw woning gebouwd is.

Swipe met je vinger

Swipe met je vinger naar links

Woningen met een bouwjaar 1927 tot 1974

Woningen die gebouwd zijn tussen 1927 en 1974 hebben meestal een spouwmuur. Tijdens de bouw werden deze spouwmuren nog niet geïsoleerd. Het kan dus zo zijn dat u een niet geïsoleerde gevel heeft. Hier gaat nog veel warmte verloren en uw energierekening is onnodig hoog. Bij woningen in deze bouwperiode is spouwmuur- en/of vloer/bodemisolatie een uitkomst. In deze bouwperiode is het ook mogelijk dat de spouwmuren al na geïsoleerd zijn. Weet u het niet zeker? Eén van onze adviseurs kan dit makkelijk voor u controleren. Voor gratis advies kunt u gerust contact opnemen.

Woningen met een bouwjaar 1975 tot 1981

Er werd in deze periode veel aandacht besteed aan het benutten van zoveel mogelijk ruimte en het creëren van natuurlijk licht. Dit vertaalde zich voornamelijk in huizen met platte daken en grote glaspartijen.Veel huizen uit deze periode werden gebouwd met gevels van metselwerk, hout of beton. Er kan isolatiemateriaal worden aangebracht aan de binnen- of buitenkant van de gevel. De spouwmuren van huizen uit deze periode zijn gemiddeld 6 tot 8 cm breed en werden destijds slechts gedeeltelijk geïsoleerd doormiddel van een folie of een steen-/glaswoldeken. Is er nog meer als 2 à 3 cm ruimte over dan kun je dit nog na isoleren.Bent u benieuwd welke stappen nodig zijn om uw huis energiezuinig te maken? Eén van onze adviseurs komt graag kosteloos bij u langs voor advies.

Woningen met een bouwjaar 1982 tot 1991

In deze bouwperiode werden er eisen gesteld aan de energiezuinigheid van nieuwe woningen. De huizen zijn zodoende voorzien van dakisolatie, gevelisolatie en vloerisolatie. Vaak werd er dubbel glas geplaatst op de begane grond en enkel glas op de bovenverdieping.Spouwmuren waren gemiddeld 10 cm diep. Eind jaren ‘80 werd er meer systeembouw toegepast. Prefab gevels en vloeren werden met redelijke isolatie opgeleverd. Het dak werd doorgaans matig geïsoleerd.
Woningen uit deze tijd hebben vaak te kampen met warmteverlies door onvoldoende isolatie van betonnen vloer en het dak. Voornamelijk in combinatie met vloerverwarming. Wilt u isolatieadvies om uw woning uit deze periode energiezuinig te krijgen? Onze specialist komt gratis langs voor vrijblijvend advies.

Woningen met een bouwjaar 1992 tot 1999

Over het algemeen zijn huizen uit de jaren ‘90 opgeleverd met redelijke vloer-, gevel- en dakisolatie.
Het verbeteren van vloerisolatie is voornamelijk interessant als u gebruikmaakt van vloerverwarming. Het verbeteren van dakisolatie is aan te raden als u toch aan de slag gaat met het vervangen van dakbedekking. Door strengere regelgeving werd de spouwmuur destijds volledig geïsoleerd opgeleverd. De muurisolatie is verder te verbeteren door isolatietechnieken toe te passen op de binnen- of buitengevel.Wij raden u aan om in deze situatie eerst een warmtescan (van uw woning) te laten maken. Daarna zou één van onze specialisten vrijblijvend een advies kunnen geven over welke isolatietechnieken het beste aansluiten bij uw woning.

Stap 1

Stap 2

Stap 3

Stap 4

Stap 5

Stap 6

Stap 1

Onze adviseur komt langs.

Onze adviseur komt bij u langs voor een woninginspectie van uw (spouw)muur en eventueel uw bodem-, vloer en/of dak. Aan de hand van de inspectie adviseren wij aan tafel de mogelijkheden voor uw woning en de beste producten. Per mail ontvang u een vrijblijvende offerte op maat.

Stap 2

Er worden kleine boorgaten van 14 of 16 mm geboord op de kruising van de voegen.

Na een grondige inspectie weten we zeker dat de muren geschikt zijn voor spouwmuurisolatie. We boren kleine gaatjes in het voegwerk en plaatsen hier onze machine. Via deze gaatjes wordt de spouwmuur gevuld met het isolatiemateriaal.

Stap 3

Indien nodig verwijderen we de oude isolatie.

Het isolatiemateriaal van nú isoleert beter, verschuift niet en is gelijkmatiger verdeeld. Het materiaal wat voorheen werd gebruikt kan na verloop van diverse jaren zijn vergaan of heeft zijn werking verloren. Dit kan gekomen zijn door vocht wat zich erlangs beweegt of het is verdwenen uit de spouw. We kunnen de oude isolatie verwijderen. Wilt u meer over weten over de mogelijkheden raden wij u aan om contact met ons op te nemen.

Stap 4

We plaatsen indien nodig nieuwe ventilatieroosters.

Ventilatieroosters in een geïsoleerde muur zorgen ervoor dat er een natuurlijke ventilatie blijft bestaan in en van uw kruipruimte. Dit voorkomt vochtproblemen zoals schimmel.

Stap 5

De gevels worden gevuld met Neopixels HR++ Isoparels.

Wij isoleren hoofdzakelijk met HR++ EPS parels. Dit materiaal is waterafstotend en ademt, waardoor de kans op vochtproblemen vermindert. Ook is het materiaal recyclebaar, mochten de parels ooit weer vervangen worden.

Stap 6

De gaten worden in de juiste kleurstelling van de voeg weer gedicht.

Na het vullen van de spouwmuur wordt het voegwerk weer netjes gevuld zonder sporen achter te laten.

Een familiebedrijf die staat voor kwaliteit en garantie.

Isototaal is een familiebedrijf dat alleen werkzaam is in de regio Noord-Holland. Wij houden
ons dagelijks bezig met verschillende vormen van isolatie. Wij isoleren spouwmuren voor een lagere energierekening en beter woonklimaat, reduceren warmteverlies door slechte isolatie, maar ook vochtoverlast proberen wij op te lossen. We zijn trots op onze zaak en de aanbevelingen die wij dagelijks ontvangen. Dat spreken we graag uit naar ons team, want samen werken we hard voor deze mooie resultaten.

Wij helpen u met
een vrijblijvend advies.
het isoleren van uw woning.
Neem contact op

Wij slaan u gegevens veilig op

Contactformulier openen
Contact