Spoedige installatie
Best geteste isolatie
Meest klantvriendelijke service

Woensdag 15 maart zijn wij telefonisch niet bereikbaar.
I.v.m. aanhoudende drukte kan het zijn dat wij telefonisch minder goed bereikbaar zijn. Mocht u ons toch dringend nodig hebben raden wij u aan om een mail te sturen naar info@isototaal.nl. Alvast onze dank voor uw begrip.

Spouwmuur isolatie verwijderen

In de meeste woningen is er bij de bouw een isolatielaag tussen de muren geplaatst. Aangezien de kwaliteit van het materiaal van vroeger inmiddels achterhaald is doet men er vaak verstandig aan om de isolatielaag te vervangen. Wij kunnen in een korte tijd de huidige isolatielaag verwijderen en een nieuwe duurzame laag plaatsen. Met een nieuwe laag isoleren wij de woning optimaal zodat uw energierekening minder kan worden en de kans op vochtproblemen afneemt.

Waarom moet het isolatiemateriaal vervangen worden?

Het vervangen van de huidige isolatie heeft vaak dezelfde reden als toen het voor het eerst geplaatst werd: het verlagen van de energierekening en het voorkomen van vochtproblemen. Moderne isolatiemateriaal isoleert beter en verschuift niet.Voorheen werd er vaak gebruik gemaakt van steenwolvlokken. Het nadeel van dit materiaal is dat het niet homogeen is en daarom gevoelig is voor verplaatsing. Daardoor is de isolatie van de muur niet gelijkmatig verdeeld. Ook de witte EPS parels die vroeger gebruikt werden hebben een betere vervanger gekregen. Daarom isoleren wij hoofdzakelijk met grijze HR++ EPS parels. Dat is het beste isolatiemateriaal dat er verkrijgbaar is, waarmee een besparing op de energiekosten eenvoudig te maken is. Een verouderde spouwmuurisolatie levert vaak vochtproblemen op. De materialen die vroeger gebruikt werden zijn niet geschikt voor periodes langer dan 20 jaar. De materialen verplaatsen zich door de zwaartekracht (zoals bij vlokken) of de materialen vergaan door het vocht wat zich erlangs beweegt. Zo zien we vaak UF-schuim dat vergaan is; er zijn scheuren en verpoedering ontstaan. Verschillende isolatiewaardes binnen één muur is soms zelfs te voelen aan temperatuurverschillen wanneer u met uw hand over een muur beweegt.

 

Hoe wordt de spouwmuurisolatie verwijderd?

We halen enkele stenen uit de onderkant van de muur. Vanaf daar zuigen we het isolatiemateriaal tussen de muren vandaan. Nadat de isolatie helemaal is verwijderd plaatsen we de stenen terug zoals ze waren, alsof er niets gebeurd is. Nieuwe isolatie plaatsen na de verwijdering van het oude materiaal.Nadat we zeker weten dat het oude materiaal verwijderd is kunnen we aan de slag met het plaatsen van een nieuwe isolatielaag. We boren een gaatje in het voegwerk en plaatsen dan onder hoge druk nieuwe HR++ EPS parels. Hiermee vullen we de spouwmuren volledig en voorkomen hiermee eventuele inzakking. Op onze pagina spouwmuurisolatie leest u meer over onze werkwijze.

Isolatiemateriaal herstellen

Wij kunnen het isolatiemateriaal ook herstellen. Voorafgaand aan een klus onderzoeken wij altijd eerst de mogelijkheden voor uw muren. Met een dunne endoscoop bekijken we uw muren van binnen en beoordelen we het materiaal. Dit spouwmuuronderzoek is precisiewerk en dankzij de dunne endoscoop kan dit gedaan worden zonder sporen achter te laten. Als blijkt dat het huidige materiaal nog is goede staat is kunnen we dit herstellen. We vullen de muren opnieuw op met nieuw materiaal zodat de ruimtes weer volledig gevuld zijn. Als blijkt dat de kwaliteit van de huidige vullen niet meer voldoende is zullen we deze verwijderen.

Neem contact op met Isototaal
Wilt u graag gebruik maken van de diensten van Isototaal, neem dan gerust contact met ons op.
Bel me terug
Wij bellen u direct terug nadat u hier uw telefoonnummer heeft ingevuld.
Of neem contact op
U kunt ook het onderstaande contact formulier invullen. Ook dan nemen wij z.s.m. contact met u op.