Spoedige installatie
Best geteste isolatie
Meest klantvriendelijke service

Vrijdag 19 en maandag 29 mei zijn wij gesloten.
I.v.m. aanhoudende drukte kan het zijn dat wij telefonisch minder goed bereikbaar zijn. Mocht u ons toch dringend nodig hebben raden wij u aan om een mail te sturen naar info@isototaal.nl. Alvast onze dank voor uw begrip.

Geluidsisolatie

Geluidsoverlast binnenshuis kan behoorlijk irriteren. Gehorige kamers, galmende gesprekken en het horen van iedere voetstap zijn klachten die wij regelmatig horen. Vooral oudere woningen hebben hier last van. Wij kunnen de uw volledige bouwconstructie isoleren tegen vervelende geluiden. Onze oplossing is afhankelijk van het soort overlast dat u heeft. Er is verschil tussen de soorten geluidsoverlast. U kunt last hebben van geluiden van buitenaf, bijvoorbeeld dat u op de benedenverdieping zit en de kinderen op de eerste verdieping hoort spelen of geluiden die binnen een kamer galmen. Wij lossen uw geluidsoverlast op

Voor geluiden die binnen een kamer galmen gebruiken we geluidsabsorberend materiaal; hiermee wordt de akoestiek binnen de kamer aangenamer en kunnen er bijvoorbeeld meerdere gesprekken gevoerd worden zonder dat deze elkaar onbewust overstemmen. Voor geluidsoverlast van buiten de kamer gebruiken we geluidsisolerende materialen. Zodoende beperken we de binnenkomende geluiden.

Isototaal is gespecialiseerd in het oplossen van uw geluidsoverlast

Isototaal biedt ook de oplossing voor uw geluidsoverlast. Wij herkennen uw probleem direct en daarmee weten we zeker dat onze oplossing de juiste is. Daarom bieden we altijd een garantie van 10 jaar aan.Wilt u ook snel geholpen worden? Bel dan direct met één van onze medewerkers of stel uw vraag per mail.

 

Wat is de oorzaak van het geluidsoverlast?

Geluid is in principe een trilling. Nieuwe woningen hebben dikke, geïsoleerde vloeren, muren en plafonds. Oudere woningen hebben vaak nog dunne lagen tussen de verdiepingen. Daarnaast is er nog een verschil tussen contactgeluid en luchtgeluid. Contactgeluid komt uit een bron die direct contact heeft met (een deel van) de constructie van uw woning. De trilling wordt doorgegeven via muren, vloeren en plafonds. Voorbeelden van dit soort overlast zijn voetstappen, vrachtwagens over straat, wasmachines en gebonk door dingen die vallen. Luchtgeluid komt uit een bron die niet direct in contact staat met uw constructie. Denk hierbij aan stemmen, elektronische geluidsbronnen zoals radio en televisie en getoeter op straat.Als de oorzaak van het geluidsoverlast bekend is kunnen wij de juiste aanpak kiezen om de constructielagen te isoleren. Door deze lagen te isoleren beperken we de trilling en hoort u duidelijk het verschil.

Wij hebben een betaalbare methode voor geluidsisolatie

Wij gebruiken Cellulose voor de geluidsisolatie. Cellulose is een materiaal waarmee losse vlokken met hoge druk in kleine ruimtes worden geblazen. Deze vlokken hebben extra lange vezels waardoor deze goed hechten. Hiermee kunnen we alle holle ruimtes opvullen; daken, plafonds en vloeren. Alle naden en kieren worden gevuld met deze vlokken. De Cellulose is van uitstekende kwaliteit en hecht heel goed waardoor er een deken van isolatiemateriaal wordt aangebracht. Dit beperkt trillingen en voorkomt daarmee ontsnapping van geluid.

 

Wat zijn voordelen van Cellulose geluidsisolatie?

 • De homogene vulling beperkt luchtlekkage omdat alle kieren en naden gevuld worden
 • Geluidsisolatiewaarde van 8-11 dB, equivalent gemiddelde van 10 dB conform NEN 5077
 • De convectie wordt beperkt waardoor de isolatiewaarde over een lange periode gelijk blijft
 • Omdat dit materiaal gerecycled is laat dit weinig ecologische sporen na
 • Ook na de verwijdering is het materiaal herbruikbaar
 • Door de verbetering van uw geluidsisolatie stijgt uw woning in waarde
 • Het materiaal is gecertificeerd door SKH voor wandisolatie. En is uitgebreid getest door verschillende instituten
 • Dit materiaal heeft een brandvertragende werking en heeft de volgende waarde: Brandklasse (euronorm) B-S2, d0.

Technische voordelen:

 • Warmteweerstand λ = 0,038 W/mK
 • Geluidsisolatiewaarde van 8-11dB, equivalent gemiddelde van 10dB conform NEN 5077
 • Milieuvriendelijk en geurloos
 • Mogelijk zonder ingrijpende maatregelen,   -Brandvertragend (Euro Brandklasse B – S2, d0)
 • Dampdoorlatend
 • Vochtregulatie (opnemend vermogen) 8,8%
Neem contact op met Isototaal
Wilt u graag gebruik maken van de diensten van Isototaal, neem dan gerust contact met ons op.
Bel me terug
Wij bellen u direct terug nadat u hier uw telefoonnummer heeft ingevuld.
Of neem contact op
U kunt ook het onderstaande contact formulier invullen. Ook dan nemen wij z.s.m. contact met u op.